“The Way of the Roses” § “Trans Pennine Trail” 2018

Nog een weekje en we vertrekken opnieuw richting Verenigd Koninkrijk.

Van Oost naar West volgen we “The Way of the Roses” , om daarna via de TPT terug te fietsen. Omdat we de hellingen van Engeland al een beetje kennen, hebben we op safe gespeeld en al onze overnachtingen vooraf geboekt, zodat we minder bagage meeslepen. De TPT is grotendeels onverhard, dus leek het ons geen slecht idee om niet over beladen te zijn.

We hebben nog een primeur: we hebben op drie plaatsen een dubbele overnachting, dus feitelijk een soort “rustdagen” ingelast. Onszelf kennende zullen dat wel niet echt rustdagen worden, maar mocht het nodig zijn, het kan… safe dus 🙂

Het begint serieus te kriebelen om weer dit nieuwe avontuur te beginnen samen. Zaterdag is het zo ver. We fietsen eerst richting Zeebrugge, en na een nachtje op de boot, komen we aan in Hull, waar we vorig jaar eindigden.

Erg benieuwd naar de routes, en dan vooral naar de TPT , hopelijk valt die mee, daar zijn we niet zo zeker van als van de heengaande route.

Verslag volgt op onze PINDAT en de fotoreportage komt daarna hier nog onder.

6 augustus 2018

Inmiddels zijn we een weekje terug thuis en ben ik volop alle foto’s en herinneringen aan het verwerken. We hebben onze stempelkaart van de TPT doorgestuurd naar Sustrans , en al bericht gekregen dat we onze certificaten zullen ontvangen, met daar bovenop elk een T-shirt als we bovendien een klein verslagje schreven voor op de website. Dat heb ik natuurlijk gedaan.

Dit is de volledige route zoals we ze hebben gefietst:

Engeland 2018

Ik zou beide routes durven aanbevelen aan vakantiefietsers, al mogen die er niet tegenop zien wat stevig klimwerk te leveren. Stukken zullen zeker te voet moeten worden gedaan als je bagage mee hebt, ook al is ze beperkt zoals bij ons. Ik zou verder aanraden om de etappes korter te houden, om meer te kunnen genieten van de zeer mooie landschappen onderweg op de zwaarste stukken: de Yorkshire Dales op de Way of the Rose en de oversteek van de Pennines nabij Windle Edge op de TPT.

Wij zijn in elk geval blij en trots tegelijkertijd, dat we deze route hebben volbracht zoals gepland.

En hier is hij dan : ” The Movie “, ga rustig zitten voor een half uurtje en beleef onze fietstocht mee vanop de eerste rij.

Laat ook even een reactie achter als dat kan, altijd leuk om te lezen wat andere mensen ervan vinden.

En onze certificaten zijn intussen binnen:

certificaten

En we ontvingen ook elk een T shirt.

10 gedachtes over ““The Way of the Roses” § “Trans Pennine Trail” 2018

 1. Heel veel plezier geniet ervan. Wij gaan over twee weken naar Rome. Lijkt me ook een erg mooie route. 🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♀️

  Like

   1. Wow, wat heb ik genoten van uw reisverslag/Movie. Het inspireert mij om deze geweldige route ook in 2020 te rijden. Zou het mogelijk zijn, om gereden de GPS track van u over te nemen? Ik zou u zeer dankbaar zijn.
    Met vriendelijke fietsgroet,
    Piet Ettes.

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat een prachtige reportage, fotoverslag van jullie reis! Ik heb er van genoten en krijg er helemaal zin in om deze routes ook te gaan doen…. Wij zijn ons (na Schotland Rond van stichting Europafietsers te hebben gefietst- ook zó prachtig!) aan het oriënteren op 2 C2C’s, de Reivers route en C2C terug. in mei. Hebben jullie de Reivers route toevallig ook gedaan? Zo ja is die te doen wat betreft gravel paden, met een goede Trek hybride fiets? Veel fietsplezier verder!

  Like

  1. Bedankt voor de positieve reactie.
   Wij hebben de 2 vermelde routes niet gefietst dus kunnen we geen tips geven helaas.
   Wanneer fietsten jullie in Schotland? Ik ben nl. een beetje schuw voor de beruchtte kleine vliegjes.

   Like

   1. Wij hebben 3x in de tweede helft van sept gefietst en 1x in mei. Wij hebben erg weinig tot geen last van midges gehad. Tijdens het fietsen helemaal niet en met kamperen soms heel kort even. Het viel ons dus erg mee. In de tussenliggende maanden kán het met name in westen van Schotland (en bij weinig wind en wat hogere temperaturen) echt wel erg zijn. Mei en sept/okt worden door kenners en Schotten zelf de beste maanden genoemd om te fietsen. We vonden ook de natuur erg mooi in die maanden.
    Ik zou het zeker aanraden, omdat de route erg mooi is, zeker fietsend naar het westen vanaf Newcastle, dan omhoog, de westkust en de Hebriden, prachtig.
    Veel fietsplezier verder!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s